Изучувањето на македонскиот јазик во светот и пречките на тој пат

По повод чествувањето на празникот “Свети Кирил и Методиј “ и неговото одбележување, наставниците по македонски јазик во светот, со сопствена заложба и програма, реализира заедничко видео со учениците каде и македонската јавност ќе може да се инфомира. Во тој контекст е и гостувањето во вчерашната “Утринска програма” на ТВ Телма.

Успеси , проблеми во изведувањето на наставата како и односот на државата кон тоа болно прашање…

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close