Македонскиот културен центар “Никола Ј. Вапцаров “ во Благоевград

Поздравно писмо до организаторите на Македонскиот културен центар “Никола Ј. Вапцаров “ во Благоевград

Имајќи ја во предвид макотрпната ваша упорност и заложба за признавање на правата на Македонците во Бугарија , најсрдечно ви упатуваме честитки за плодна и успешна работа со отворањето на македонскиот културен центар , Никола Ј.Вапцаров во Благоевград.

Овој ден е голем ден за Вас, за нас Македонците во и надвор од Македонија. Ден кога се надеваме дека слободно ќе можете да ги реализирате своите основни човекови права на самоидентификација и чувство. Нешто што Ние, Македонците расфрлени насекаде во светот, во Европа, Австралија , Канада и САД, го имаме и уживаме тоа право на чествување и национално идентификување .

Нека овој светол октомвриски ден биде мост на семакедонско обединување и взаемно помагање во идните искушенија и опасности што демнеат по опстојувањето на македонската нација и држава.

Координативно тело на Македонците во Европа и светот

30 октомври, 2022 година

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close