МАКЕДОН И УМ – Отворено Писмо до Амбасадорката на САД , Ангела П. Агилер

Госпоѓо Амбасадорке ,

Како Македонски – Американец сметам дека е неопходно да ви одговорам на вашата најнова објава на ТВИТЕР со која што ја информирате јавноста во Македонија за доаѓањето на тим на” експерти “ кој што би ја истражувал и делувал со огромната корупција на сите нивоа во власта и државата .

Ми се чини многу иронично што оваа објава ја ставате на ТВИТЕР , сега во сопственост на Илон Маск, кој штотуку ја објави веста за огромната корупција во сите тела на САД :

Белата Куќа , Државниот Секретаријат ,

ФБИ ЦИА и многу други институции !

И затоа ве прашувам :

Госпоѓо Амбасадорке , со кој морален авторитет тие “ екперти “ ќе ја истражуваат корупцијата во Македонија , кога околу вратот го носат тоаварот на легендарниот Албатрос ?!

Со кој морален и политички авторитет тие ќе ја истражуваат корупцијата во власта и државата која што со години Америка ја поттикнуваат и одржуваат ?!

Со кој авторитет ќе ги казнуваат починителите на криминалот во државата што вие ја направивте ваша сопственост и колонија ?!

Ајде прво да го исчистите ѓубрето во вашите Ајгиеви Штали пред да се грижите за другите !

Нестор Огинар

(6 ти Декември , Њу Јорк )

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close