Трет Патриотски Македонски Прав Пат (антисеверен)

По низата средби и дебати во текот на последниве неколку години , одредени национални македонски политички субјекти конечно ја разбраа и прифатија идејата за создавање на голема натпартиска Организација, која ќе ги отвори ширум вратите за возвраќање на изгубеното достоинство на Македонецот и ќе направи коренити промени во општеството.

Организација на слободоумни сили и поединци, незадоволни од досегашното три децениско владеење и секако од предавничката антимакедонска “влада” и погубните “добрососедски “ договори склучени од нејзина страна.

Организација во која се вклучуваат партии, здруженија , интелектуалци , поединци каде моралот, принципите и националната освестеност ќе бидат водилка во иднината.

Поврзувањето на Македонците од сите делови на светот во борбата за создавање конечно нова антисеверна сила е еден од важните предуслови во конечната реализација на целта.

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close