Учиме македонски јазик со македонски деца од целиот свет

По иницијатива на Здружението на наставници по Македонски јазик во светот, по повод 24 Мај празникот на Св. Кирил и Методиј, Македонски деца кои живеат на сите светски меридијани во целиот свет снимија свои кратки видео пораки.

Преку песнаа, рецитали, перформанси дечињата зборуваат за својата азбука, за својот јазик и за Св, Кирил и Методиј.

Со овие пораки младите Македонци од Швајцарија, Австралија, Флорида (САД), Германија, Шведска… праќаат топли поздрави во целиот свет и во својата татковина Македонија и глас дека Македонскиот јазик ќе продолжи да живее секаде каде што се тие.

“Здружението на наставници по Македонски јазик во светот” (засега) е неформална група на наставници кои што предаваат Македонски Јазик за Македонските дечиња во голем број на светски и европски држави.

https://www.facebook.com/watch/?v=547416176733304&ref=sharing

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close