Поддршка за адвокатот Менкиноски

По повод најавеното судење на адвокатот Тони Менкиноски за наводното истакнување на шеснаесет зрачното македонско знаме , упативме апел за масовна поддршка и учество на најавениот протест пред собранието.

Истовремено ги повикуваме сите Македонци во светот, организирани и секој на свој начин да го истакне нашето македонско првобитно знаме како знак на непокор и борба кон сите оние кои ни го забрануваат и оспоруваат нашето македонско чествување и битисување.

Судењето на адвокатот Менкиноски е и судење на секој од нас кој се идентификува како Македонец и антисеверен субјект.

Секоја негова казна и омаложување е истовремено и наша казна .

Да го дигнеме гласот против тиранинот, глас на достоен, горд и непокорен Македонец!

Долу северна “влада”!

“Ние сме Менкиноски “

Координативно тело на Македонците Европа и Светот

14 јуни 2023

Женева, Брисел, Хелсинки, Лондон, Њујорк , Лос Анѓелес, Мелбурн , Торонто…

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close