Учи Македонски

Апел од наставниците по македонски јазик во светот

Учи Македонски

Во пресрет на почетокот на новата учебна година, повеќе од стотина наставници по македонски јазик во светот, упатија апел до сите заинтересирани Македонци и љубители на македонскиот збор за што помасовно изучување и посетување на настава по македонски јазик.

Во моменти на оспорување и негирање на нашиот национален идентитет од соседните држави, јазикот ни останува најголема придобивка и темел на македонското битие и опстојување.

Распрснати на сите континенти, Македонците во светот, од многу поодамна се организираат преку разновидни организации и здруженија во зачувувањето на својот богат фолклор, јазик и традициии.

Да продолжиме и во иднина !

“ Јазикот е наша единствена татковина!”

Здружение на учители по македонски јазик во светот

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close